Hypotheken voor Particulieren
Het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek zijn beslissingen die u niet dagelijks neemt. Het verder inkleden van de hypotheek en de daarbij behorende aflossing kan op vele manieren. Het is goed om te weten dat wij hiervoor de juiste gesprekspartner zijn.
Paul Klomberg Assurantiën is door de jaren heen gegroeid tot één van de grootste hypotheekverstrekkers van de regio. Wij garanderen u een professioneel advies en begeleiden u op het hele traject van begin tot eind.
Heeft u vragen over de mogelijkheden bij ons kantoor? Informeer dan snel bij onze medewerkers of neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek- Kredieten voor Particulieren
- Hypotheken
- Totale financiële dienstverlening
- Alles onder één dak
- Wij kennen de regio
- Persoonlijk advies
Dat is snel geregeld!
-
Op onze downloadpagina vindt u diverse formulieren.
Via uploads kunt u het ingevulde formulier met kopie legitimatie direct aan ons toesturen, wij zorgen dat uw verzoek direct in behandeling wordt genomen.
Staat uw formulier er niet tussen, neemt u dan even contact op met één van onze medewerkers.
-
Het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek zijn beslissingen die u niet dagelijks neemt
- Annuïteitenhypotheek
- Lineaire hypotheek
- Aflossingsvrije hypotheek
- Handige hypotheek checklist
- Levensverzekeringen
Bij deze hypotheekvorm betaalt u gedurende de rentevaste periode een vast bruto bedrag per maand. Indien de rente van uw hypotheek wijzigt kan het maandbedrag hoger of lager worden. Een deel van dit bedrag wordt gebruikt voor de aflossing van de lening en de rest is rente. In de beginjaren is het aflossingsgedeelte klein en het rentedeel groot. Tijdens de looptijd verandert dat. Het aflossingsdeel wordt dan groter en het rentedeel kleiner.
Omdat het rentedeel bij de annuïteitenhypotheek steeds kleiner wordt, kunt u steeds minder rente aftrekken van de belasting. De netto maandlasten nemen toe naarmate de looptijd van de lening verstrijkt.
Bij een lineaire hypotheek betaalt u gedurende de looptijd een vast bedrag als aflossing van de lening. Daarnaast betaalt u rente. Deze wordt alleen berekend over dat gedeelte van de hypotheek dat nog niet is afgelost. Na elke aflossing wordt uw rentebedrag dus lager.
Bij deze hypotheekvorm wordt uw belastingvoordeel steeds minder, omdat het bedrag dat u aan rente moet betalen steeds lager wordt.
De naam zegt het al: op deze hypotheek lost u niet af. U betaalt alleen rente. U lost de hypotheek uiteindelijk af door de verkoop van uw woning of betaling vanuit eigen middelen. Eventuele tussentijdse aflossingen zijn veelal tot 20% boetevrij.
U bent op zoek naar de beste hypotheek. Maar wat is belangrijk als u een hypotheek afsluit en waar moet u op letten?
Hieronder treft u een overzicht aan van zaken waarbij u bij de keuze van uw hypotheek rekening dient te houden. Bent u op zoek naar een nieuwe hypotheek, of wilt u uw bestaande hypotheek oversluiten? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek.
Waar moet u op letten bij uw hypotheekofferte?
- Wat is de geldigheidsduur van de offerte?
- Hoe lang kunt u maximaal de offerte verlengen? En hoeveel dient u voor deze verlenging te betalen (bereidstellingsprovisie)
- Hoeveel bedraagt de vergoeding op uw bouw-/verbouwingsdepot?
Waar moet u op letten bij uw hypotheek?
- Hoeveel procent mag u jaarlijks boetevrij aflossen?
- Kunt u de rentevast periode tussentijds verlengen?
- Kunt u uw rentevastperiode meenemen bij een verhuizing?
- Is er een opname mogelijk van een eerder afgelost deel? Zo ja wat zijn hiervan de kosten?
- Sluit u een nieuwe hypotheek af? Let dan op de hypotheekvorm als u in aanmerking wilt komen voor hypotheekrenteaftrek.
- Sluit u uw hypotheek van voor 2013 over of loopt uw rentevast periode van deze hypotheek af? Houd dan rekening met de voorwaarden die gelden om gebruik te kunnen maken van de hypotheekrenteaftrek.
Waar moet u op letten bij verzekeringen in uw hypotheek?
- Hoe hoog zijn de premies voor de verzekeringen die gekoppeld zijn aan uw hypotheek, zoals onder andere de overlijdensrisicoverzekering, levensverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering?
- Kan de premie tussentijds verhoogd of verlaagd worden?
- Hoeveel procent van de premie wordt werkelijk aangewend voor waardeopbouw (investeringspercentage) en welk deel is kosten?
- Is het beloofde rendement bruto of netto?
- Welk risicoprofiel kent uw polis?
Iedereen loopt financiële risico's. U kunt uzelf afvragen wat er gebeurt als u stopt met werken. Is uw opgebouwde pensioen dan toereikend? En wat als u plots zou komen te overlijden? Kunnen uw nabestaanden de financiële consequenties dan wel dragen? Kunnen uw kinderen dan nog wel studeren?
Voor dit soort financiële risico's kunt u een levensverzekering afsluiten. De uitkering van een levensverzekering kan uw nabestaanden een hoop geldzorgen besparen maar ook uw oude dag een stuk aangenamer maken.
Een levensverzekering kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor de volgende doelen:
- aanvulling op uw pensioen
- om uw hypotheek af te lossen
- uw nabestaanden verzorgd achterlaten
- om te sparen voor toekomstige lasten.
Wilt u graag meer informatie over een levensverzekering. Neemt u dan contact op met één van onze financiële adviseurs. Zij adviseren u graag verder.
Handig als hulpmiddel
LET OP! De hypotheekchecklist is een hulptool. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Om uw persoonlijke situatie te beoordelen adviseren wij u een afspraak te maken met één van onze adviseurs.
Geef uw wijzigingen door
Wilt u graag een wijziging doorgeven aan ons? Klikt u dan rechts op één van de mogelijkheden.